Funda

Funda is dé marktleider op het gebied van huizensites. Inmiddels heeft funda al drie keer de award voor Beste website van het jaar in de categorie Wonen gewonnen. De missie van funda is vraag en georganiseerd aanbod van onroerend goed bij elkaar brengen, voor zowel particulier als bedrijfsonroerend goed. Hierdoor is funda de essentiele informatiebron voor, tijdens en na de transactie.

Toelatingseisen aanbod

Funda stelt hoge eisen aan de onroerend goed advertenties op de site. Zoekers eisen betrouwbare informatie. Dat wil zeggen, accurate data (bijvoorbeeld, de hoeveelheid vierkante meters woonoppervlak) en up-to-date informatie (het pand is inderdaad nog steeds te koop). Daarom heeft funda er vanaf het begin voor gekozen om uitsluitend een etalage te zijn voor professionele marktpartijen. Funda is dus geen advertentiesite voor particulier aangeboden woningen. Funda werkt samen met de brancheverenigingen NVM, Vastgoedmanagement Nederland, VBO Makelaar en VastgoedPRO. Met deze verenigingen heeft Funda duidelijke afspraken gemaakt over de kwaliteitseisen ten aanzien van de informatie die hun leden op Funda tonen.

Feiten

  • 14 miljoen bezoeken per maand op Funda.nl en Funda mobiel
  • 220 miljoen pageviews per maand op Funda.nl
  • 88% spontane en top-of-mind naamsbekendheid (onder respondenten die een huizensite kunnen noemen) 79% van de huizenverkopers geeft de voorkeur aan Funda om een woningadvertentie te plaatsen (de eerstvolgende concurrent scoort 4%)
  • 66% van de huizenkopers heeft hun gekochte woning via Funda gevonden (de eerstvolgende concurrent scoort 11%)

Bekijk onze verkoop beoordelingen Bekijk onze aankoop beoordelingen