Kopen van een woning

U staat op het punt om misschien wel de grootste aankoop te doen van uw leven. Verstandig is dan ook dat u geen overhaaste beslissingen neemt. Is de woning het waard? Heeft de woning geen verborgen gebreken? Hoe is de omgeving?

Tijdens een bezichtiging zult u meestal te maken krijgen met de makelaar van de verkoper.

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

  • De taak van een aankoopmakelaar is het adviseren van de koper van een huis
  • De taak van een verkoopmakelaar is het adviseren de verkoper van een huis

De verkoopmakelaar behartigt dus niet úw belangen als koper maar alleen die van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: RBM aankoopmakelaar.

RBM kan als aankoopmakelaar u helpen een verstandige keuze te maken. Als aankoopmakelaar gaan wij tot het uiterste als het gaat om onderhandelen. De prijs is natuurlijk een heel belangrijk onderhandelpunt want dit kan u immers direct veel geld besparen. Daarnaast kan het voor u van belang zijn om ontbindende voorwaarden op te nemen of nadere onderzoeken in te stellen omtrent de woning of omgeving. RBM zal u de noodzakelijke adviezen geven. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt.

Let op: een makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis.

Ik wil meer weten