RBMwonen is ook te vinden op Facebook.

Gemeente Bronckhorst

Geplaatst in Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst is in 2005 ontstaan na een fusie van de 5 voormalige gemeenten Hengelo, Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem. Totaal zijn er 44 dorpen en kernen binnen de gemeente. Hengelo is centraal gelegen in de gemeente en dan ook gekozen als plaats voor het nieuwe gemeentekantoor.

Bij het kiezen van een naam voor de nieuw gevormde gemeente viel de keuze op Bronkhorst, echter met toevoeging van de letter 'C'. De naam Bronckhorst is ontleend aan het middeleeuwse roemruchte geslacht Van Bronckhorst. De voorburcht van het kasteel Bronckhorst groeide uit tot een kleine nederzetting met de naam Bronkhorst.

Bronckhorst is met een oppervlakte van circa 28.000 hectare en ruim 37.000 inwoners één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. De gemeente bezit een zeer afwisselend landschap met bossen, waterlopen, weilanden en het zo kenmerkende coulisselandschap. Daarnaast is Bronckhorst bekend om onder andere de kastelen en buitenplaatsen, Hengelo het paardendorp en Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland.


Bronckhorst heeft gezellige dorpen met goede voorzieningenniveaus, actieve middenstand en een rijk en sociaal verenigingsleven. Daarnaast worden er nog vele evenementen georganiseerd al dan niet seizoen gebonden.

Bronckhorst ligt tussen de grotere steden Doetinchem en Zutphen. Arnhem is binnen circa 35 autominuten bereikbaar.

De gemeente Bronckhorst bestaat uit:
Hoofdplaats: Hengelo
Stadjes: Bronkhorst · Laag-Keppel

Dorpen: Achter-Drempt · Baak · Drempt · Halle · Hengelo · Hoog-Keppel · Hummelo · Keijenborg · Kranenburg · Olburgen · Steenderen · Toldijk · Velswijk · Vierakker · Voor-Drempt · Vorden · Wichmond · Zelhem

Buurtschappen: Bekveld · Delden · Dunsborg · Eldrik · Gooi · Halle-Heide · Halle-Nijman · Heidenhoek · Heurne · Linde · De Meene · Medler · Meuhoek · Mossel · Noordink · Oosterwijk · Rha · Varssel · Veldhoek · Veldwijk · Wassinkbrink · Wientjesvoort · Wildenborch · Winkelshoek · Wittebrink · Wolfersveen